Αποκατάσταση Σεισμόπληκτων

Στοιχεία επικοινωνίας ΤΑΕΦΚ Π.Ε. Ηρακλείου:

Πρωτόκολλο, ερωτήματα, πληροφορίες: 2810311318

Μηχανικοί του ΤΑΕΦΚ: 2810314924

email: taefkirakleiou@civilprotection.gr 


Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών http://www.ggde.gr έχουν αναρτηθεί τα παρακάτω έντυπα πληρότητας και ενδεικτική Τεχνική Έκθεση:
Σύνδεσμος προς τις επικαιροποιημενες ΥΔ που πρεπει να χρησιμοποιούνται για την καταθεση φακελου:

https://www.ggde.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6737


Οδηγία της ΔΑΕΦΚ που μεταξύ άλλων αφορα στην εκπονηση νεου τοπογραφικου (κατα προτιμηση μετα το συμβαν) προκειμενου να εκδοθει  η αδεια επισκευης ανακατασκευης:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων, αναφορικά με τη δυνατότητα υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων ΕΓΣΑ ’87 για την έκδοση Άδειας Επισκευής με ιδιώτη μηχανικό τα οποία έχουν συνταχθεί προγενέστερα της ημερομηνίας υποβολής στην υπηρεσία της σχετικής αίτησης για έκδιση Άδειας Επισκευής ή και της ημερομηνίας εκδήλωσης της φυσικής καταστροφής, επισημαίνεται ότι όλα τα απαιτούθμενα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δικαιολογητικά που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη επισκευής του ιδιώτη μηχανικού, συμπεριλαμβανομένου του Τοπογραφικού Διαγράμματος Ε.Γ.Σ.Α. ’87, πρέπει να έχουν ημερομηνία σύνταξης και υπογραφής ιδιώβτη μηχανικόυ πρόσφατη σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για έκδοση άδειας Επισκευής.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙEYΘΥΝΤΡΙΑ AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Μ. ΚΛΕΑΝΘΗΤο σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων προσαρμόστηκε στις διατάξεις του άρθρου 90 του ν. 4915/2022 και δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα περιοχών που κηρύχθηκαν το 2021 σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η ενεργοποίηση στο σύστημα υλοποιήθηκε σε επίπεδο Δήμου, και οι περιοχές που αφορά καταγράφονται στον σχετικό πίνακα


Διαδικτυακό Σεμινάριο ΔΑΕΦΚ -ΤΕΕ/ΤΑΚ ” Έκδοση άδειας επισκευής/ανακατασκευής σεισμόπληκτων κτηρίων” – Βίντεο Σεμιναρίου

Υλικό απο το σεμινάριο με τίτλο «Διαδικασία αποκατάστασης σεισμόπληκτων κτιρίων» που υλοποιήθηκε απο την Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:


Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Δήμου Μινώα Πεδιάδας: (τηλ.) 28910 22069

Το περιεχόμενο της σελίδας βρίσκεται υπο εμπλουτισμό

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ της 19-5-2024 ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ