Ομαδική προαιρετική συμπληρωματική ασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης

Συν,

Το σημαντικότερο ασφαλώς επίτευγμα του καλοκαιριού είναι ότι καταφέραμε επιτέλους να έχουμε δύο ρεαλιστικές υπαρκτές προτάσεις για ομαδική προαιρετική συμπληρωματική ασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης για τους μηχανικούς και ΕΔΕ τόσο τους ενεργούς όσο και τους συνταξιούχους.

Ο σχετικός αγώνας έλαβε συγκεκριμένη μορφή περί το τέλος του 2018. Πάντοτε όμως οι ασφαλιστικές εταιρείες προϋπέθεταν συνδυασμό ενεργών και συνταξιούχων για επίτευξη εκπληκτικά χαμηλών ασφαλίστρων, με ικανοποιητική κάλυψη του 95% των αναγκών περίθαλψης.

Αναγκαστικά λοιπόν κρεμόμασταν από την συμπόρευση με τους ενεργούς συναδέλφους. Από την αρχή έγινε φανερό ότι υπήρχε πρόβλημα. Η απόλυτα λογική δέσμευση σε μια πολιτική συναινετικών αποφάσεων προσέκρουε στην ιδεοληψία πολέμιων, που απέκρουαν με φανατισμό κάθε δυνατότητα περίθαλψης πλην της δημόσιας. Πρόκειται περί λαϊκίστικου στρουθοκαμηλισμού που δήθεν αγνοεί ότι :

  1. Εκτός από τα δημόσια νοσοκομεία με το εξαίρετο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει τεράστιος αριθμός εκπληκτικών ιδιωτικών νοσοκομείων τόσο σε εξοπλισμό και συνθήκες περίθαλψης όσο και σε ποιότητα υγειονομικού προσωπικού. Είναι ανόητο λοιπόν να μη γίνεται παράλληλη εκμετάλλευση αμφοτέρων. Στην πράξη ο ασθενής επιλέγει συνήθως νοσοκομείο βάσει του γιατρού που εμπιστεύεται. Έτσι θα βελτιωθεί και η λειτουργία των δημόσιων, όπου ως γνωστό ο καθορισμός ραντεβού καθυστερεί υπέρμετρα και ο αριθμός των δίκλινων αλλά και της εντατικής σπανίζει.
  2. Η πρόταση αφορά σε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ασφάλιση που φυσικά ουδόλως προϋποθέτει την υπονόμευση της αέναης προσπάθειας για βελτίωση της δημόσιας περίθαλψης, την οποία όλοι ακριβοπληρώνουμε τόσες δεκαετίες
  3. Ένας τεράστιος αριθμός ασφαλισμένων πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ατομικές ασφαλίσεις που είναι φουσκωμένες όχι μόνον ως ατομικές, αλλά και γιατί προβλέπουν δαπάνες σχεδόν αδύνατο να επισυμβούν π.χ. 500.000 / έτος και το χειρότερο, βάσει Νόμου, μπορούν οι ασφαλιστικές να αυξάνουν μονομερώς τα ασφάλιστρα με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδος, που στην ομαδική ασφάλιση είναι πολύ δυσχερέστερο. Π.χ. 2.600 / έτος με συμμετοχή ασφαλισμένου στις πρώτες 2.000 είναι ένα χαμηλό ποσό, άλλοι φτάνουν τις 5 και 6.000.

Σήμερα λοιπόν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ξεκίνημα.

Όπως ήδη σας αναγγείλαμε το ΤΜΕΔΕ επέλυσε προ εβδομάδος το πρόβλημα για τους ενεργούς συναδέλφους με μια εξαιρετική πρόταση.

Με τη σειρά μας εμείς με υπερηφάνεια σας αναγγέλλουμε ότι για πρώτη φορά πετύχαμε πρόταση απτή και για τους συνταξιούχους Μηχανικούς και ΕΔΕ σε απολύτως προσιτά επίπεδα ασφαλίστρου.

Τούτο επιτεύχθηκε χάρη σε μια κίνηση στρατηγικής συμμαχίας, σπουδαίας αξίας.

Βασικά χαρακτηριστικά είναι :

Β’ θέση

Ποσό κάλυψης κατ’ άτομο ετησίως:  30.000€ που καλύπτει το 95% των περιπτώσεων

Ποσό απαλλαγής κατ’ άτομο ετησίως:

  • Έως 600€ ανά νοσηλεία για ηλικίες έως 40 ετών και έως 1.200 € ανά νοσηλεία για ηλικίες άνω των 40 ετών.

Με χρήση ταμείου, ισόποση μείωση της απαλλαγής

Ανεξαρτήτως προϋπαρχουσών ασθενειών, αλλά με περίοδο αναμονής :

  • Για ασθένεια, ένα (1) έτος αναμονή από την ημερομηνία εγγραφής στο πρόγραμμα Υγείας
  • Για ατύχημα, άμεση κάλυψη από την 1η ημέρα ασφάλισης

Ιατρικές επισκέψεις : απεριόριστες δωρεάν

Διαγνωστικές εξετάσεις :  Χρέωση εξετάσεων με τιμοκατάλογο ΦΕΚ

Τσεκάπ δωρεάν ένα κατ’ έτος

Δυνατότητα ημερήσιας αποζημίωσης σε περίπτωση χρήσης άλλου φορέα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε συμβεβλημένο Δίκτυο Οδοντιατρικών Κέντρων και Οδοντιάτρων (με επιπλέον κόστος 10€ ανά άτομο)

Θα υπάρχει Κέντρο Επικοινωνίας σε διαρκή λειτουργία

Δυνατότητα Ηλεκτρονικής Διεκπεραίωσης όλων των συναλλαγών

ETHΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Έως 16 ετών 70€

Από 17-25 ετών 135€

Από 26-35 ετών 215€

Από 36-75 ετών (επιλεκτικά 80) 485€

Η πρόταση αυτή είναι η μοναδική για συνταξιούχους διότι :

Α) δέχεται ηλικιακό όριο εισόδου όχι τα 65 και τα 70 που υπάρχουν μέχρι τώρα, αλλά ήδη τα 75 (επιλεκτικά τα 80) και σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων τα 80 (επιλεκτικά μείζον)

Β) το ασφάλιστρο είναι για πρώτη φορά ασυναγώνιστο, το 1 / 4 έως 1 / 12 των κυκλοφορούντων

Η ίδια πρόταση είναι συμπληρωματική αυτής για τους ενεργούς Μηχανικούς και ΕΔΕ διότι συμφέρει και μεγάλο αριθμό εξ αυτών ήτοι :

  1. Όσους έχουν μεγάλη σχετικώς ηλικία πλησιάζοντας την συνταξιοδότηση είτε προτίθενται να συνταξιοδοτηθούν χωρίς να παύσουν εργαζόμενοι, διότι επιτρέπει την είσοδο μέχρι τα 75 (επιλεκτικά τα 80) και είναι δια βίου χωρίς λήξη στα 70
  2. Όσους ενεργούς έχουν συντηρούμενους γονείς, πέραν συζύγου και τέκνων, και θέλουν να τους προστατεύσουν
  3. όσους θέλουν να έχουν ετήσια κάλυψη 30.000 € (αντί 20.000) που περιλαμβάνει το 95% των περιπτώσεων περίθαλψης
  4. όσους θέλουν και οδοντιατρική κάλυψη που ουδεμία ασφαλιστική παρέχει

Συν,

μπείτε στην φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwStwg80UG_3kMQgdBtQFz0rwtSGGNTIHX4VSqJiwEfP__pg/viewform 

και εκδηλώστε ενδιαφέρον χωρίς δέσμευση.

Διαδώσετε σε όλους τους συνάδελφους που γνωρίζετε, ενεργούς και συνταξιούχους, τις δύο εκπληκτικές παρεχόμενες ευκαιρίες αξιοπρεπούς περίθαλψης, του ΤΜΕΔΕ και την δική μας, η ισχύς εν τη ενώσει.

Από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η υπογραφή ασφαλιστικών συμβολαίων.