Eπίσκεψη στο αεροδρόμιο Καστελίου: ενημέρωση – παρουσίαση της εξέλιξης του έργου

Ένα video που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Μπικάκης συνάδερφος Μηχανολόγος Μηχανικός, με το 3ο group του ΤΕΕ ΤΑΚ. Πραγματικά μια ανάλυση – συζήτηση με τους Έλληνες συναδέλφους επικεφαλείς ενός μεγάλου εργοταξίου, πρωτόγνωρο για την Κρητη, ενός εμβληματικού έργου που αλλάζει τα μεταφορικά δεδομένα σε όλο το νησί.
Ευχαριστώ τα μέλη του ΤΕΕ ΤΑΚ που ήταν εκεί αλλά κυρίως τον Γιάννη Σμαραγδάκη πολιτικό Μηχανικό ΔΠΘ, για πλήρης και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις μας.
 
Ο Πρόεδρος ΔΕ ΤΕΕ/ΤΑΚ
Γιώργος Ταβερναράκης

Ξενάγηση στο εργοτάξιο του νέου Αεροδρομίου Ηρακλείου στους Μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης από τον συντονιστή των κατασκευών και εργοταξιάρχη του Νέου Αεροδρομίου Ηρακλείου. Η εγγραφή έγινε κατά την επίσκεψη της τρίτης Ομάδας μηχανικών του ΤΕΕ ΤΑΚ. Η ξενάγηση αρχίζει στην αποθήκη του εργοταξίου και γίνεται μια εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου τους χώρους του και θέματα αφορούν την κατασκευή του όπως η σύνδεση με τον ΒΟΑΚ, τα αντιπλημμυρικά έργα του αεροδρομίου, το αποχετευτικό δίκτυο, τον βιολογικό καθαρισμό και την διάθεση του νερού, την μεταφορά των καυσίμων, την αντισεισμικότητα του κτηρίου και του διαδρόμου καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως η πιστοποίηση LEED του termianl. Στην συνέχεια γίνεται μια περιήγηση στους χώρους του εργοταξίου όπου γίνεται τεχνική αναφορά στα έως τώρα έργα αλλά και σε αυτά που ακολουθούν.


Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο επισκέψεις για ξενάγηση στο αεροδρόμιο Καστελίου, στις 17 και 24 Σεπτεμβρίου.

Η επόμενη που προγραμματίζουμε είναι για τις 5/11, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 (15 και 22 Οκτωβρίου ακυρώθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών).

Επισκεφτείτε τον παρακάτω συνδέσμου, για να δηλώσετε συμμετοχή στη ξενάγηση:

https://cloud.teetak.gr/aerodromio22oct

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι που έχουν κάνει ήδη αίτηση να επιβεβαιώσουν είτε τηλεφωνικά είτε συμπληρώνοντας εκ νέου τη φόρμα.

Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΕΕ/ΤΑΚ έχει μισθώσει λεωφορεία για τη ξενάγηση τα οποία ξεκινούν στις 9:00 πμ από την είσοδο του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου.

 

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ

   Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ταβερναράκης


Νέα ανάρτηση:

Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη ομάδα για την ξενάγηση έχει ήδη υπερκαλυφθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον που  έχει προκύψει, οργανώνουμε άμεσα τη 2η ομάδα μας για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου

για την 24/09/2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00.

Οι πενήντα πρώτες αιτήσεις θα συμμετάσχουν στην 1η ομάδα της 17/09/2022  ενώ οι επόμενες θα συμμετάσχουν στην 2η ομάδα της 24/09/2022.

Μπορείτε να συνεχίσετε να αιτείστε τη συμμετοχή σας στο παρακάτω σύνδεσμο

https://cloud.teetak.gr/aerodromio

Θα ακολουθήσει ηλεκτρονικό μήνυμα στους συμμετέχοντες της 1ης ομάδας για την ενημέρωσή τους.

 

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ

   Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ταβερναράκης


Παλαιότερη ανάρτηση:

Συνάδελφοι,

Μετά από συνεννόηση με τον συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό  κ. Γιάννη Σμαραγδάκη, Συντονιστή Κατασκευών και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ,

θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις για τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ σε ομάδες των 50 ατόμων στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Καστελίου, με σκοπό την ενημέρωσή τους και την παρουσίαση της εξέλιξης του έργου.

Στο χώρο του εργοταξίου θα γίνουν επισκέψεις και παρουσιάσεις των γραφείων διοίκησης και συντονισμού του έργου, των εργαστηρίων δομικών και ασφαλτικών υλικών, του υπό διαμόρφωση χώρου του αεροδρομίου καθώς και των τεχνικών έργων που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του οδικού δικτύου που θα ενώνει το αεροδρόμιο με τον ΒΟΑΚ.

Η πρώτη  ξενάγηση θα γίνει  το Σάββατο 17  Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί και θα έχει διάρκεια περίπου 3 ώρες, ενώ το σημείο συνάντησης,  η ώρα  εκκίνησης με το μισθωμένο λεωφορείο καθώς κ η ώρα επιστροφής μας,  θα σας γνωστοποιηθεί με επόμενη ενημέρωσή μας.

Η δεύτερη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Παρακαλούμε,  όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε,  να δηλώσετε την συμμετοχή σας  στη παρακάτω φόρμα

https://cloud.teetak.gr/aerodromio

θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο αποστολής της ηλεκτρονική αίτησης (ημερομηνία και την ώρα).

 

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ταβερναράκης