ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-1-19: Εκδήλωση

Εσπερίδα με θέμα «Νέα Επιστημονικά, Τεχνικά και Επιχειρησιακά Δεδομένα από Πρόσφατες Καταστροφές σε Εθνικό και Διεθνές Επίπεδο» 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ηράκλειο, Αίθουσα «Καστελλάκη» Επιμελητηρίου Ηρακλείου η εκδήλωση που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης με θέμα: Νέα Επιστημονικά, Τεχνικά και Επιχειρησιακά Δεδομένα από Πρόσφατες Καταστροφές σε Εθνικό και Διεθνές Επίπεδο», με ομιλητή τον Δρ. Ευθύμιο Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Διευθυντή Π.Μ.Σ.«Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».

Βασισμένη στην πολυετή ερευνητική και επαγγελματική του εμπειρία η πλούσια σε θεματολογίακαι παραδείγματα εισήγηση του κ. Λέκκα φώτισε το τοπίο που αφορά σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και φυσικών καταστροφών. Μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στις ελλείψεις αναφορικά με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών και την ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση καθώς και μέτρα πρόληψης.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους για σχετικά θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων και την Κρήτη, ενώ η Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ ανέφερε ότι το ΤΕΕ/ΤΑΚ θα είναι παρών και θα συμβάλει με όποιο τρόπο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα θέματα αντιμετώπισης και πρόληψης καταστροφών αλλά και στο σχεδιασμό των έργων έτσι ώστε να είναι εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

 

 

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Η Πρόεδρος 

Ειρήνη Βρέντζου

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου» - ΥΠΟΕΡΓΟ 12