ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/4/2011 Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του Σ.Π.Ε.Δ.Ε. Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/4/2011

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του Σ.Π.Ε.Δ.Ε. Ηρακλείου

Την παρακάτω επιστολή απέστειλε το ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Σύλλογο Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ηρακλείου:

Συνάδελφοι, σας κάνουμε γνωστό ότι το θέμα των κινητοποιήσεων των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων με αφορμή όπως αναφέρετε στο παραπάνω σχετικό έγγραφο σας την άτυπη στάση πληρωμών και τα προωθούμενα προς ψήφιση σχέδια Νόμου: «Σύσταση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής Ελέγχου της Παραγωγής Έργων», «Τροποποίηση των διατάξεων του Νόμου 3316/2005» και «Τροποποίηση των διατάξεων του Κώδικα Δημοσίων Έργων (Νόμος 3669/2008) και άλλες διατάξεις», συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος μας την 7/4/2011 και αποφασίστηκε ότι το Τμήμα μας στηρίζει πλήρως και συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις του κλάδου σας.
Ειδικά για τις κινητοποιήσεις της 19ης Απριλίου η Δ.Ε. του Τμήματός μας αποφάσισε:
•    Να συμμετάσχει στη συνέντευξη τύπου που οργανώνετε εάν εσείς το κρίνετε σκόπιμο,
•    Να καλέσει όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στη συμβολική κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης τη συγκεκριμένη ημέρα (ώρα 12μ.).

Γνωρίζετε εξάλλου πολύ καλά, δεδομένου ότι έχετε συντελέσει ενεργά στη διαμόρφωση των απόψεων του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα πιο πάνω προωθούμενα προς ψήφιση σχέδια νόμου, ότι το Τμήμα μας έχει αποστείλει από καιρό με το υπ’ αρ. 4537/7.12.2010 έγγραφο μας, τις Παρατηρήσεις και Προτάσεις του Τμήματος στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και επιπλέον οργάνωσε συνάντηση και ενημέρωσε τους Εκπροσώπους της Ανατολικής Κρήτης στο Εθνικό Κοινοβούλιο την 14/3/2011, για τις απόψεις και έντονη διαφωνία μας για τα προωθούμενα προς ψήφιση νομοσχέδια.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι και στο παρελθόν, το Τμήμα μας έχει στηρίξει τις προσπάθειες σας για αποπληρωμή καθυστερούμενων λογαριασμών σε εργολήπτες και μελετητές, και συνεπώς στηρίζουμε την προσπάθεια σας πολύ περισσότερο σήμερα, που λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, ο κλάδος των Εργοληπτών αλλά και των Μελετητών, έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση λόγω της πρωτοφανούς περικοπής του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

    
Ο Πρόεδρος
Π. Ινιωτάκης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου» - ΥΠΟΕΡΓΟ 12