ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣ0ΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. Της 23ης Μαρτίου 2011 “Να σταµατήσει τώρα η δολοφονική ιµπεριαλιστική επίθεση ενάντια στον λαό της Λιβύης”

Να σταµατήσει τώρα η δολοφονική ιµπεριαλιστική επίθεση ενάντια στον λαό της Λιβύης”
Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τµήµατος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος, στη συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου 2011, µετά από πρόταση της Δηµοκρατικής Πανεπιστηµονικής Κίνησης Μηχανικών, σχετικά µε την επίθεση ενάντια στον λαό της Λιβύης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

Να σταµατήσει τώρα η δολοφονική ιµπεριαλιστική επίθεση ενάντια στον λαό της Λιβύης

Οι ιµπεριαλιστές δολοφόνοι µε επικεφαλής τις ΗΠΑ , Γαλλία , Βρετανία και συνολικά το ΝΑΤΟ, µε τις ευλογίες του ΟΗΕ και του Συµβουλίου Ασφαλείας ,ξεκίνησαν ένα απάνθρωπο και βάρβαρο πόλεµο.
Τα δήθεν ανθρωπιστικά τους προσχήµατα είναι πέρα για πέρα παραπλανητικά και υποκριτικά.
Αποτελούν στάχτη στα µάτια των λαών. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τα προβλήµατα του λαού της Λιβύης.
Οι υδρογονάνθρακες και οι άλλοι ενεργειακοί πόροι της Λιβύης είναι ο πραγµατικός τους στόχος.
Ούτε ο δικτάτορας Καντάφι είναι ο στόχος τους. Δικός τους φίλος και προστατευµένος και οικονοµικός συνέταιρος ήταν για πολλά χρόνια.
Οι ιµπεριαλιστές για να δικαιολογήσουν τον βρώµικο πόλεµο επικαλούνται την «διεθνή νοµιµότητα» από τον ΟΗΕ.
Εµείς πιστεύουµε ότι ο µόνος που νοµιµοποιείται για να φτιάξει το µέλλον του είναι ο Λαός της κάθε χώρας.
Εξ άλλου τους µάθαµε τώρα πια. Γιουγκοσλαβία, Σουδάν, Ιράν, Ιράκ, Λατινική Αµερική

Παντού ο ίδιος στόχος. Οι λαοί και τα δικαιώµατα τους και τα όλο και περισσότερα κέρδη για τους ιµπεριαλιστές και τους µεγάλους πολυεθνικούς οµίλους .
Νόµιµο για την κυβέρνηση και την Νέα Δηµοκρατία και για τους οικονοµικούς τους υποστηρικτές είναι να χρησιµοποιούνται οι αµερικανονατοικές βάσεις (Σούδα – ‘Ακτιο) και οι ελληνικές (Άραξος, Ανδραβίδα) στην υπηρεσία των ιµπεριαλιστών συµµάχων τους , δολοφονώντας τους λαούς χωρίς να µπουν στον κόπο να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό ακόµα και το κοινοβούλιο.
Γι αυτό σήµερα εµείς , η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ, καταδικάζουµε τον βρώµικο και ανήθικο ιµπεριαλιστικό πόλεµο και απαιτούµε να σταµατήσουν αµέσως οι βοµβαρδισµοί .
Καµιά συµµετοχή της χώρας µας στον πόλεµο αυτό και ιδιαιτέρα της βάσης της Σούδας.
Επίσης στηρίζουµε την ανάγκη ύπαρξης δηµοκρατικών θεσµών στην Λιβύη και γενικά σε όλες τις χώρες της περιοχής και του κόσµου.

 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Αγαπάκης

 Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευφροσύνη Μαυράκη-Τσαγκαράκη 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Κασαπάκης