Δελτίο Τύπου για την επίθεση του Ισραήλ. 31/5/2010

 

ΘΕΜΑ:     Πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων στο Στόλο της Ελευθερίας στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΑΚ
Σήμερα τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός με μια αιματηρή επιχείρηση επίδειξης ισχύος και περιφρόνησης προς τη διεθνή κοινότητα κατέλαβε σε διεθνή χωρικά ύδατα τα σκάφη του πολυεθνικού στόλου της Ελευθερίας. Τα σκάφη, μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και οικοδομικά υλικά στη λωρίδα της Γάζας για τον Παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται σκληρά εδώ και χρόνια. Στα σκάφη επέβαιναν 700 περίπου ακτιβιστές, προσωπικότητες από την Ελλάδα, την Τουρκία, χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής ακόμη και ένας βουλευτής του Ισραήλ.
Η ισραηλινή «πειρατική» επίθεση σκόρπισε το θάνατο σε 15 τουλάχιστον μέλη της αποστολής, αφήνοντας και περισσότερους από 50 τραυματίες, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη δημοσιογραφικές πληροφορίες. Όλοι οι επιβαίνοντας στα πλοία τελούν αυτή τη στιγμή υπό κράτηση από τις Ισραηλινές αρχές, οι οποίες δεν παρέχουν καμιά απολύτως επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση των κρατουμένων μελών της αποστολής και των πληρωμάτων των πλοίων.
Στην αποστολή μετέχει ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο συνάδελφος μας Πολυάνθης Συγγελάκης, μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος εργάζεται στο Εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Γαζίου, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχει τραυματιστεί ή όχι.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ και σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος της Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του για τις απαράδεκτες ενέργειες του Ισραηλινού στρατού απέναντι σε μια ειρηνική αποστολή που στόχο είχε να σπάσει τον άδικο και απάνθρωπο αποκλεισμό των Παλαιστινίων της Γάζας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό.
Καταγγέλλουμε το κράτος του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό με την παρουσία μας σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη διεθνή καταδίκη του Ισραήλ για τα εγκλήματα που διενεργεί στη Γάζα.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ καλεί την ελληνική κυβέρνηση:
•    να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργήσει άμεσα με κάθε πρόσφορο τρόπο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων, μελών της αποστολής καθώς και για την άμεση διακομιδή στην Ελλάδα των τραυματιών.
•    να καταγγείλει τις πράξεις του Ισραήλ σε όλα τα διεθνή φόρα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας κυρώσεις εκφράζοντας έτσι την αγανάκτηση του δημοκρατικού Ελληνικού λαού.
Η αλληλεγγύη των λαών δεν κάμπτεται με τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες από τα ισραηλινά γεράκια του πολέμου. Γιγαντώνεται και αγκαλιάζει ακόμη περισσότερους ανθρώπους, όπου γης, ενισχύοντας την παγκόσμια απαίτηση για δικαίωση των Παλαιστινίων.
To TEE/TAK, συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» καλεί τον τεχνικό κόσμο και κάθε πολίτη της Ανατολικής Κρήτης να δώσει δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στις 07:00 μμ που διοργανώνεται από την ομάδα της Πρωτοβουλίας Ηρακλείου.

 

Ο Πρόεδρος
Πέτρος Ινιωτάκης

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ της 19-5-2024 ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ