Δελτίο Τύπου TEE/TAK 29/8/2008, Συνάντηση Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ με τ. υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη

Δελτίο Τύπου TEE/TAK 29/8/2008, Συνάντηση Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ με τ. υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη 
 
Στη συνεδρίαση της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ , την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008, παρευρέθη ο τ.υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ, επάνω σε αναπτυξιακά θέματα ζωτικής σημασίας για την Ανατολική Κρήτη.
Η Δ.Ε. εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον Κόλπο Δερματά, τις παρατηρήσεις της επί του Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου που κατατέθηκε στη Βουλή πριν μερικούς μήνες, ενώ ο Πρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης επεσήμανε στον τ. υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μηχανικών αναφερόμενος ενδεικτικά στο ασφαλιστικό και στη συνεχή μείωση των Δημόσιων Επενδύσεων που πλήττει την παραγωγή Δημοσίων Έργων στα νησιά και την Κρήτη.
Στο τέλος της συζήτησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα δόθηκε στον κ. Κεφαλογιάννη φάκελος με όλες τις θέσεις του Τμήματος, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στο πλαίσιο δράσης του καθώς και αποφάσεις του Τμήματος για τον Κόλπο Δερματά, το χωροταξικό , την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε την Δ.Ε. σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος, όπως το λιμάνι του Νότου, και την σημασία των ιδιωτικών επενδύσεων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ της 19-5-2024 ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ