Συνάντηση βουλευτών ανατολικής κρήτης με τη Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με θέμα το σχέδιο νόμου του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Πρεβελάκη & Γρεβενών 712 02 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: 2810 – 286854 Fax: 2810-281128
E-mail: teetak@tee.gr Ιστοσελίδα: www.teetak.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΚ 23.4.2008 «ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΚ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης»

Με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για το Εθνικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ συνάντηση της Δ.Ε. του τμήματος με τους Βουλευτές Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να γνωστοποιηθούν για ακόμη μια φορά οι παρατηρήσεις- ενστάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ επί του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξη, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτή την κορυφαία αναπτυξιακή διαδικασία. Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές Αν. Κρήτης: κ.κ. Μ. Μπαντουβάς, Λ. Αυγενάκης, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Στρατάκης, Β. Σκουλάς, Μ. Σκραφνάκη, εκπρόσωπος του κ. Αλαβάνου κ. Α. Φιλιππής, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης «Σύμφωνα με το νόμο περί χωροταξίας, το γενικό αυτό πλαίσιο είναι το εθνικό χωροταξικό και συνιστά την κορωνίδα του εθνικού σχεδιασμού. Είναι ουσιαστικά ο καταστατικός χάρτης για την ανάπτυξη της χώρας με χρονικό ορίζοντα 15ετίας».
Συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης είναι ότι πρόκειται για το κορυφαίο αναπτυξιακό θέμα που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και αυτό απέδειξε άλλωστε η ομόφωνη απόφαση όλων των βουλευτών να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά με την επιστημονική κοινότητα και ειδικότερα το ΤΕΕ/ΤΑΚ προκειμένου το σχέδιο αυτό να δίνει πραγματικά όραμα για το επόμενο διάστημα. Όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στη λογική του «διπόλου ανάπτυξης» Ηράκλειο- Χανιά και επεσήμαναν τις ελλείψεις ( χωροθέτηση διεθνούς αεροδρομίου, προστασία του περιβάλλοντος, συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων) που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχέδιο εις βάρος της ισόρροπης ανάπτυξης της Κρήτης. Τέλος, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι τα επόμενα βήματα, τα οποία θα πρέπει να είναι άμεσα (πριν την ψήφιση του νόμου) θα πρέπει να είναι από κοινού και με τους 4 Νομούς της Κρήτης.
Επειδή πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, όπως και για κάθε Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο ως ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας , οφείλει να προωθήσει όλα εκείνα που ενισχύουν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας. Για το λόγο αυτό το ΤΕΕ/ΤΑΚ γνωστοποιεί ότι ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ παρουσία των βουλευτών αλλά και του Γ. Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, μια συνάντηση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή και από όλους τους παρευρισκομένους.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ της 19-5-2024 ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ