Δελτίο Τύπου 23/5/2008 Επίσκεψη ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΚ 23.5.2008 «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΕΕ/ΤΑΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η επίσκεψη εκπροσώπων του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες , μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή Σταύρου Αρναουτάκη.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος, τα μέλη της Δ.Ε. αλλά και τα μέλη του Τμήματος, είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με άλλους Έλληνες ευρωβουλευτές αλλά και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανταλλάσοντας απόψεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της Κρήτης, όπως το περιβάλλον αλλά και η πορεία απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Η συνάντηση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Ευρωβουλευτή και οικοδεσπότη, Σταύρου Αρναουτάκη, και συνεχίστηκε με σύντομες εισηγήσεις από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την κα Χριστίνα Φράϊνε Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, κα. Ιουλία Μωραίτου (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τον κ. Αλέξανδρο Σωτηρίου από την Γενική Διεύθυνση Μεταφορών
Επίσης, η Δ.Ε. και τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ συναντήθηκαν και με τον επικεφαλή της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Λαμπρινίδη αλλά και τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Γερμανίας Γιώργο Χατζημαρκάκη και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκεί όπου λαμβάνεται το 70 % των αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα και τη χώρα μας, ως κράτος μέλος.
Βασικό συμπέρασμα της συνάντησης είναι η ανάγκη για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να προλάβουμε ως χώρα να απορροφήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ εκτιμά ότι τέτοιου είδους συναντήσεις είναι άκρως αποδοτικές και χρήσιμες, αφού δίνουν τη δυνατότητα σε τοπικούς φορείς να γνωρίσουν τους ανθρώπους του τόπου μας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό για το καλό όλων μας και ευελπιστούμε ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι η αρχή μίας πιο στενής και πιο ουσιαστικής συνεργασίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ της 19-5-2024 ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ