Δελτίο τύπου 22/1/2008, Ασφαλιστικό

Σήμερα στις 22 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3ωρη στάση εργασίας στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών.
Εξαιτίας της σημερινής στάσης εργασίας υπολειτούργησαν οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο Νομών και ματαιώθηκε η προγραμματισμένη δημοπρασία συνολικού προϋπολογισμού 1.580.348,00 ευρώ:
1. Τσιμεντοστρώσεις δρόμων Δήμου Ηρακλείου & τοπικών διαμερισμάτων, Π/Υ 700.000,00 ευρώ.
2. Βελτίωση – επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Τυλίσσου προς ΒΙ.ΠΕ. Τυλίσσου του Δήμου Τυλίσσου, Νομού Ηρακλείου, Π/Υ 275.000,00 ευρώ .
3. Επένδυση Τάφρων στο επαρχιακό δίκτυο χρήση 2007, Νομ/κής Αυτ/σης Λασιθίου, Π/Υ 200.000,00 ευρώ.
4. Αρδευτικό έργο Καστελίου, Δήμου Μοιρών Νομού Ηρακλείου, Π/Υ 199.980,00 ευρώ .
5. Κατασκευή πλατείας Αγίου Γεωργίου Καστελλίου, Δήμου Καστελίου Νομού Ηρακλείου, Π/Υ 100.000,00 ευρώ .
6. Ανόρυξη και αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση Μουλαδιανό Δ.Δ. Χρυσοπηγής στο Δήμο Μακρύ Γιαλού Νομού Λασιθίου, Π/Υ 58.336,00 ευρώ.
7. Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Πεύκων (ανασύνταξη) στο Δήμο Μακρύ Γιαλού Νομού Λασιθίου, Π/Υ 47.032,00 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συγκέντρωσης στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ –ΤΑΚ, το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ και τα προεδρεία των κλαδικών συλλόγων, διένειμαν μέσω εγγράφου τις θέσεις και το πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλους τους εργαζομένους των υπηρεσιών και ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματα των μηχανικών και να ζητήσουν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία εκτός από το Δήμαρχο συμμετείχαν και όλοι οι αντιδήμαρχοι αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι μηχανικοί γνωστοποίησαν τα δίκαια αιτήματα τους για το ασφαλιστικό και την ενοποίηση του Ταμείου των Μηχανικών του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ταμεία, κίνηση που βρίσκει αντίθετους όλους τους μηχανικούς.
Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης τόνισε ότι: « Ενώ όλοι θα περιμέναμε από την σημερινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, βλέπουμε δυστυχώς να επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως η αντικατάσταση του αρμόδιου υπουργού, χωρίς τελικά να αναπροσαρμόζει την σχεδιαζόμενη ενοποίηση των Ταμείων. Απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη στάση, που οδηγεί στη λεηλασία των λίγων «υγιών» ταμείων και του ΤΣΜΕΔΕ αποφασίσαμε μαζί με όλους τους κλαδικούς συλλόγους των Μηχανικών Αν. Κρήτης να κλιμακώσουμε τον αγώνα σε νομαρχιακό, περιφερειακό, πανελλαδικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα αποφασίσαμε :
• Αποχή από κάθε εργασία κατά τις 3ωρες στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιηθούν στις : 29-01-2008, 05-02-2008, 12-02-2008, 19-02-2008 και 26-02-2008 (από 09 π.μ. έως 12 π.μ.) και
• αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από 22-01-2008 έως 29-02-08 από τις Α΄/βάθμιες & Β΄/βάθμιες Επιτροπές Ενάσκησης Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.), τα Συμβούλια Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (Σ.Χ.Ο.Π.), τα Τεχνικά Συμβούλια Δημοσίων Έργων και τις επιτροπές αυθαιρέτων της Περιφέρειας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον αγώνα των μηχανικών μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, μεταξύ των οποίων η αποστολή σχετικής επιστολής σε όλους τους βουλευτές Ηρακλείου για το δίκαιο των αιτημάτων μας. Επίσης στη συζήτηση που ακολούθησε θίχτηκαν και άλλα θέματα μείζονος σημασίας για ποιοτικές μελέτες και έργα όπου ο δήμαρχος κ. Κουράκης δεσμεύτηκε να μην υλοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου έργα μέσω ΣΔΙΤ σε μια προσπάθεια στήριξης των ντόπιων μεσαίων μελετητών και εργοληπτών δημοσίων έργων.
Ο αγώνας των μηχανικών θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Καμιά συζήτηση για ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα Ταμεία.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου» - ΥΠΟΕΡΓΟ 12