Δελτίο τύπου 30/1/2008, Ασφαλιστικό

Δελτίο Τύπου ΤΕΕ ΤΑΚ 30/1/2008 Ασφαλιστικό

Σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3ωρη στάση εργασίας στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών.
Εξαιτίας της σημερινής στάσης εργασίας υπολειτούργησαν οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο Νομών και ματαιώθηκε η προγραμματισμένη δημοπρασία συνολικού προϋπολογισμού 568.011,00 ευρώ:
1. Κατασκευή δρόμου Αμαριανού – Μάθιας – Καστέλι , Δήμου Καστελίου, Π/Υ 180.000,00 ευρώ.
2. Κατασκευή Κεραμοσκεπής στο Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου, Νομ/κής Αυτ/σης Ηρακλείου, Π/Υ 150.000,00 ευρώ.
3. Άρση επικινδυνότητας δρόμου Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς, Νομ/κής Αυτ/σης Λασιθίου, Π/Υ 120.000,00 ευρώ.
4. Βελτίωση παραλιακού δρόμου Κουρεμένου στο Δήμο Ιτάνου Νομού Λασιθίου, Π/Υ 52.250,00 ευρώ.
5. Ανόρυξη γεώτρησης στην τοποθεσία Φαραλιανά Δ.Δ. Φόδελε, Δήμου Γαζίου Νομού Ηρακλείου, Π/Υ 40.176,00 ευρώ .
6. Βελτίωση αγροτικού δρόμου από Καλημέρα Κρήτη – Καμάρες στην Κοινότητα Βραχασίου Νομού Λασιθίου, Π/Υ 25.585,00 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συγκέντρωσης στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομ/κής Αυτ/σης Ηρακλείου, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ –ΤΑΚ, το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ και τα προεδρεία των συλλόγων συναντήθηκαν με τον αντινομάρχη κ. Σταθόπουλο, ο οποίος και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα «δίκαια» , όπως χαρακτήρισε, αιτήματα των μηχανικών για το ασφαλιστικό και την ενοποίηση των ταμείων .
Στη συνέχεια, έγινε συνάντηση στο κτίριο της Νομαρχίας με τον αντινομάρχη κ. Κοκοσάλη, όπου και αναπτύξαμε τα αιτήματα των μηχανικών για το ασφαλιστικό και την ενοποίηση του Ταμείου των Μηχανικών του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ταμεία, κίνηση που βρίσκει αντίθετους όλους τους μηχανικούς, όπου και ο κ. Κοκοσάλης εξέφρασε την συμπαράσταση του.
Ο Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ κ Πέτρος Ινιωτάκης τόνισε: «Ο μήνας Φεβρουάριος για εμάς τους μηχανικούς θα πρέπει να είναι ο μήνας όπου το Ασφαλιστικό και η σχεδιαζόμενη ενοποίηση των Ταμείων θα πρωταγωνιστήσουν και θα γίνουν το κυρίαρχο ζήτημα. Το ΤΕΕ/ΤΑΚ μαζί με τους Κλαδικούς συλλόγους θα προχωρήσουμε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει πράξη η σχεδιαζόμενη ενοποίηση των Ταμείων των Επιστημόνων, η οποία ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση της αυτοτέλειας του ΤΣΜΕΔΕ αλλά και καταλήστευση των πόρων του. Συντονίζουμε τη δράση μας με όλα τα Περιφερειακά τμήματα και το κεντρικό ΤΕΕ και κλιμακώνουμε τον αγώνα, επισημαίνοντας ότι, αν και οι στάσεις εργασίας πλήττουν οικονομικά όλους τους μελετητές, εργολήπτες αλλά και καθυστερούν την υλοποίηση σχεδιαζόμενων έργων, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση ( Α’ και Β’ Βαθμού) είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμπαράσταση που μας εξέφρασαν ».
Ο αγώνας των μηχανικών θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Καμιά συζήτηση για ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα Ταμεία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ της 19-5-2024 ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ