Δελτίο τύπου ΤΕΕ/ΤΑΚ 19/2/2008 Με επιτυχία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΚ 12.2.2008
“ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ”

Χτές Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Παντεχνική Ολομέλεια των μηχανικών στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πρεβελάκη και Γρεβενών. Στην ολομέλεια συμμετείχαν ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ καθώς και οι Πρόεδροι με τα Δ.Σ. των Κλαδικών συλλόγων της Αν. Κρήτης. Μέσα από έναν ευρύ διάλογο φωτίστηκαν πολλές πτυχές του ασφαλιστικού ζητήματος και κυρίως οι κίνδυνοι από την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενοποίηση των Ταμείων των επιστημόνων. Όλοι συμφώνησαν ότι βασική προτεραιότητα αυτού του αγώνα είναι η διάσωση του ταμείου των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) και ταυτόχρονα, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών , να βρίσκονται σε ετοιμότητα η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αλλά και τα Δ.Σ. των κλαδικών συλλόγων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κλιμάκωση του αγώνα.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ καθώς και οι σύλλογοι των μηχανικών και άλλων παραγωγικών φορέων, με συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10.00 π.μ.

Εξαιτίας της σημερινής στάσης εργασίας υπολειτούργησαν οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο Νομών και ματαιώθηκε η προγραμματισμένη δημοπρασία συνολικού προϋπολογισμού 1.137.721,97 ευρώ:
1. Κατασκευή κτιρίου υπηρεσιών ΔΕΥΑΗ , στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου Δήμου Ηρακλείου Νομού Ηρακλείου, Π/Υ 950.000,00 ευρώ .
2. Βελτίωση οδού Ανώγεια – Παραλία, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομ/κής Αυτ/σης Λασιθίου, Π/Υ 150.000,00 ευρώ.
3. Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου προς Λιμνακαρο – Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης, στο Δήμο Οροπεδίου Νομού Λασιθίου, Π/Υ 37.721,97 ευρώ.

Μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης, μέλη της Δ.Ε ΤΕΕ/ΤΑΚ, το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ, τα προεδρεία των συλλόγων και συνάδελφοι μηχανικοί, επισκέφτηκαν το Γ. Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, όπου και του ανέπτυξαν την αντίθεση του συνόλου των μηχανικών στην ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης, τον ενημέρωσαν για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις και ζήτησαν την συμπαράστασή του καθώς και να ενημερώσει την κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματα αλλά και τις κινητοποιήσεις των μηχανικών της Αν. Κρήτης.
Ο Γ. Γραμματέας δεσμεύτηκε για την ενημέρωση της κυβέρνησης, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι αρμοδιότητα του να εκφράζει άποψη ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης σε επιμέρους πολιτικές της.
Ο αγώνας των μηχανικών θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Καμιά συζήτηση για ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα Ταμεία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ της 19-5-2024 ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ