Πολεοδομικές πληροφορίες:
Ν. Ηρακλείου &  Ν. Λασιθίου

 

Πυρκαγιές
Βιάννος
   Μύρτος
 

Επισκέπτες

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2814894
PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ/ΤΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ TΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΕ

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ, μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν το ασφαλιστικό ταμείο του κλάδου των Μηχανικών (ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ), οι οποίες επιβάλλουν δυσβάστακτες αυξήσεις στις εισφορές των συναδέλφων και οδηγούν τους Μηχανικούς στην εξαθλίωση και την εξαφάνιση, καλεί τα μέλη του Τμήματος σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα καταδικάσουν και θα ακυρώσουν στην πράξη τη νέα επίθεση που πλήττει όχι μόνο τους Μηχανικούς αλλά συνολικά την ελληνική Κοινωνία.


Απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που συντρίβουν την παραγωγική και κοινωνική συνοχή του τόπου μας, και οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους και τον επιστημονικό κλάδο των Μηχανικών στην πλήρη ενσωμάτωση στο νέο καταμερισμό του συστήματος των αγορών χωρίς δικαιώματα για κανένα, εμείς υψώνουμε τη φωνή μας, τονίζουμε την αντίθεσή μας, και δηλώνουμε πως θα κινητοποιηθούμε με όλους τους τρόπους, για την ανατροπή και την αποτροπή του ακραίου νεοφιλελεύθερου μετασχηματισμού και του εκφασισμού   που τον συνοδεύει.

Συγκεκριμένα προτείνουμε τις παρακάτω άμεσες δράσεις:

1.Δυνατότητα διακοπής πληρωμών για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ για όποιον συνάδελφο αποδεδειγμένα είναι άνεργος, χωρίς να χάνει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

2.Δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για τους άνεργους μηχανικούς  όπως έχει προτείνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ.

3.Άρνηση καταβολής των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών

4.Αποχή από κάθε συναλλαγή με την τράπεζα Ελλάδος, και διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ.

5.Ανάληψη ευθυνών από όλους τους μηχανικούς που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους στους φορείς τους οποίους εκπροσωπούν.

6.Μαζική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις που προγραμ-ματίζονται από τώρα έως και την ενδεχόμενη ψήφιση των σχετικών μέτρων:
-κατέβασμα των ηλεκτρονικών συστημάτων επ’  αόριστο
-καταλήψεις συγκεκριμένων σημαντικών γραφείων της Ανατολικής  Κρήτης
-απόσυρση των εκπροσωπών του ΤΕΕ/ΤΑΚ από όλες τις επιτροπές και συμβούλια που συμμετέχουν.
-πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης Μηχανικών
-δημιουργία μπλοκ μηχανικών σε κάθε κινητοποίηση
-αναστολή όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της τράπεζας πληροφοριών.

7.Κατάργηση των απαράδεκτων προσαυξήσεων στις περιπτώσεις των    φερόμενων εκπρόθεσμων καταβολών. Δυνατότητα άτοκου διακανονισμού οφειλόμενων εισφορών ανεξάρτητα από τις τρέχουσες εισφορές.

8.Όχι  σε άλλη μείωση των συντάξεων.

9.Απόρριψη της ενσωμάτωσης – υπαγωγής του ασφαλιστικού μας φορέα στον ΕΟΠΥΥ.

10.Κλιμάκωση των νομικών ενεργειών σε όλα τα επίπεδα, (εθνικό και ευρωπαϊκό) μέχρι την τελική δικαίωση μας, και την ακύρωση των ληστρικών αυξήσεων στις εισφορές των μηχανικών που επιβλήθηκαν από το άρθρο 44  του N3986. Διεκδίκηση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ και του ΤΕΕ που κουρεύτηκαν, πολιτικά αλλά και νομικά σε όλα τα επίπεδα. Αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών για την απώλεια των αποθεματικών.

11.Συνεννόηση & συντονισμός με όλα τα περιφερειακά τμήματα για την ανάληψη ενωτικών και μαζικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο Ελλάδας.

12.Ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Δ.Ε του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου σε επίπεδο νομών υπεύθυνου για  την μαζικοποίηση και τελική επιτυχία των επόμενων κινητοποιήσεων.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ